Slidte tænder – genopbygning af tandsættet

Oplever du at have slidte tænder eller et dybt bid, er det en rigtig god idé at gå til tandlæge. Hos tandlægen kan du finde ud af, hvad årsagen til dine tænders slid er – og samtidig få undersøgt omfanget af slidskaderne.

Hvordan bliver tænder slidte?

Der kan være mange årsager til slidte tænder. Men større slitage af tænder skyldes som regel en dårlig vane, hvor tænderne udsættes for mere belastning end normalt, eksempelvis hvis der skæres tænder, eller hvis tandbørstningen er for hård. En uhensigtsmæssig tandstilling kan også slide dine tænder hurtigere end det naturlige slid. Ligesom slidte tænder kan forårsages af skader på tændernes emalje, der først og fremmest svækkes ved indtag af syreholdige mad- og drikkevarer.

Hvordan kan et tandsæt genopbygges?

Alt efter hvad der har forårsaget sliddet af dine tænder, kan tændernes styrke genopbygges på forskellig vis. For optimal genopbygning af slidte tænder lokaliseres den primære årsag til sliddet, så problemet ikke blot løses nu og her, men så også store slidskader i fremtiden kan forebygges. Overordnet kan der tales om tre former for genopbygning af slidte tænder: med plastbelægning, tandkroner eller tandregulering.

Hvis dine tænder er slidte i deres emaljebelægning, kan de som udgangspunkt blive genopbygget med plast, så de enkelte tænder igen beskyttes. Er tændernes slid mere omfattende, kan den bedste løsning være at få påsat en tandkrone, særligt ved slitage på de større tænder bagerst i munden. Skyldes dine slidte tænder i stedet en uhensigtsmæssig tandstilling, kan fremtidigt slid minimeres ved at få foretaget en tandregulering.Hvis dine tænder er slidte i deres emaljebelægning, kan de som udgangspunkt blive genopbygget med plast, så de enkelte tænder igen beskyttes. Er tændernes slid mere omfattende, kan den bedste løsning være at få påsat en tandkrone, særligt ved slitage på de større tænder bagerst i munden. Skyldes dine slidte tænder i stedet en uhensigtsmæssig tandstilling, kan fremtidigt slid minimeres ved at få foretaget en tandregulering.

Skal vi hjælpe dig?

Du er altid velkommen til at kontakte os hos Tandlægehuset Køge, hvis du har spørgsmål til vores behandlinger eller blot ønsker at bestille en tid, så vi kan hjælpe dig med at genopbygge dit slidte tandsæt.

Kontakt

Tandlægehuset Køge
Bjerggade 7
4600 Køge
56 65 14 04

Sitemap

Sociale medier

Facebook

Aktuelt på klinikken

Tandlægehuset Køge tilbyder tandbehandling i fuld narkose. Fuld narkose er et tilbud til patienter med stor tandlægeangst eller til patienter der har udskudt tandbehandling i mange år.
Læs mere her

hjertestarter

Åbningstider

Mandag kl. 08:00 - 18:00
Tirsdag kl. 07:00 - 16:00
Onsdag kl. 08:00 - 18:00
Torsdag kl. 07:00 - 15:00
Fredag kl. 07:00 - 14:00
Lørdag: Lukket
Søndag: Lukket

Telefon tider

Mandag kl. 08:00 – 17:00
Tirsdag kl. 07:00 – 15:00
Onsdag kl. 08:00 – 17:00
Torsdag kl. 07:00 – 15:00
Fredag kl. 07:00 – 14:00
Lørdag: Lukket
Søndag: Lukket