Menu

Huller i tænderne

Hvordan ser huller i tænderne ud?

Det er ikke altid muligt at se huller med det blotte øje, og derfor kan røntgenbilleder være et godt hjælpemiddel til dette. Caries kan somme tider vise sig som mørkere pletter omkring tændernes tyggeflader eller som hvidere pletter nær tandkødet.

Hvordan føles huller i tænderne?

Det er ikke altid, man kan mærke selve hullet med hverken finger eller tunge. Nogle gange kan man mærke en smerte, når man enten spiser noget surt, koldt eller varmt, eller når man rammer hullet ved tandbørstning. Ofte kan man dog ikke mærke, at man har huller i tænderne.

Hvorfor får man huller i tænderne?

Som regel opstår huller i tænderne ved dårlig mundhygiejne, hvor alle bakterier og madrester ikke fjernes. Den bedste løsning mod huller i tænderne er derfor daglig grundig tandbørstning og et hyppigt brug af tandtråd.

Hvad sker der hvis man ikke får behandlet huller i tænderne?
  • Hvis hullerne får lov til at udvikle sig, bliver de større og større, og det kan være smertefuldt.
  • Hvis bakterierne når helt ind til nerven, som sidder inde midt i tanden, er man nødt til at rodbehandle
  • Hvis huller er blevet meget stort, kan man blive nødt til at trække tanden ud

Plastfyldninger

Hvad er flerfladet plastfyldning?

En flerfladet plastfyldning betyder, at der laves en fyldning på to eller flere flader af tanden. Hvis tanden er meget beskadiget, kan der ofte være nødt til at lave fyldningen på mange af tandens flader, så fyldningen giver det bedste resultat.

Hvad koster plastfyldning?

Alt afhængigt af hvor mange flader, fyldningen skal fylde, og hvilken type tand den skal laves på, kan prisen variere mellem omkring 700,- kr. til 2.200,- kr.

Hvor længe holder plastfyldning?

Generelt siges det, at en plastfyldning kan holde mellem 1 og 15 år og i gennemsnit 7-8 år. Fyldningens levetid kommer både an på, hvor god en mundhygiejne man holder, og hvor stor fyldningen er.