Menu

Har du brug for en tid til akut tandbehandling? Ring på 56 65 14 04! Vi vil gøre vores bedste for, at du kan få en tid samme dag, så ring så tidligt på dagen som muligt – eller så snart du ved, du har brug for akut tandlægehjælp.

Årsager til at man skal akut til tandlægen

Der findes ikke bare én årsag til, at man har brug for en akut tandlægetid. Faktisk er der en række problemer, der kan være gode at kende til for at vide, hvornår man bør kontakte sin tandlæge.

  • Ulykke: Har du fået slået dine tænder helt eller delvist ud, er det vigtigt at få dem håndteret rigtigt. Tænderne skal opbevares i rent vand, helst fysiologisk saltvand, eller i munden hvor tanden har siddet og du skal gerne komme til tandlægen hurtigst muligt.
  • Tandpine: Har du voldsom tandpine, skyldes det sandsynligvis betændelse i tandens nerve. Indtil du akut kan komme til tandlæge, kan du lindre den ofte dunkende og pulserende smerte med smertestillende medicin.
  • Tandbyld: Tandbylder er ofte forårsaget af en rodspidsbetændelse eller parodontose og kan være yderst smertefuld. For at få tandbylden til at gå væk, er det vigtigt med en akut tandlægebehandling, da den ikke går væk af sig selv. Hvis ikke en tandbyld behandles, kan den være skyld i, at bakterier spredes til resten af kroppen, og det kan være yderst farligt.
  • Knækket tand/mistet fyldning: Opdager du, at du har en knækket tand, eller at du mangler fyldninger, bør du kontakte din tandlæge. Selv hvis ikke det gør ondt, er det vigtigt at få repareret dine tænder, for at tanden ikke beskadiges yderligere.
  • Løs eller mistet krone: En løs krone bliver hurtigt samlingssted for bakterier, hvor tandbørste eller tandtråd ikke kan komme til. Går det uopdaget hen længe nok, kan bakterierne danne syre og huller i tanden under kronen. Derfor bør du aftale en tid hos din tandlæge hurtigst muligt, hvis du opdager en løs eller mistet krone.

Akut tandlæge i åbningstiden

Hos Tandlægehuset Køge tager vi imod akutte patienter, der har brug for tandlægebehandling. Står du derfor med et akut tandproblem, er du altid velkommen til at ringe til os. Vi står altid til rådighed og vil gerne hjælpe dig med dine akutte tandproblemer. Hvad end du er ny eller eksisterende patient hos os, ønsker vi at finde den bedste løsning til at hjælpe dig godt videre.

Akut tandlæge uden for åbningstiden

Har du brug for akut tandlægebehandling uden for vores åbningstider, henstiller vi dig til at kontakte tandlægevagten, der vil sørge for at få dig i behandling hurtigst muligt.