Menu

Få selvtillid af et smukt smil

Tandblegning giver dig et hvidere smil og mere selvtillid. Det første vi ser, når vi møder et nyt menneske, er øjnene – dernæst tænderne. Med en tandblegning hos Tandlægehuset Køge kan du få hvide tænder uden at gå på kompromis med tandsundheden.

Hvad skyldes misfarvning af tænder?

Når det gælder misfarvning af tænder, er de største syndere: 

  • The 
  • Kaffe 
  • Cigaretter  

Udover mad- og drikkevarer kan misfarvede tænder skyldes dårlig mundhygiejne. Du bør derfor altid sørge for at børste tænder to gange dagligt for at undgå gule tænder. Misfarvede tænder kan også forekomme grundet en naturlig tendens til gule tænder, ligesom det er en naturlig del af aldringsprocessen. Ved tandrensning hos din tandlæge fjernes misfarvning og belægninger, men mener du, at dine tænder stadig er mørke efter tandrensning, kan dine tænder bleges. 

Generel tandblegning

Hos alle mennesker opstår der i større eller mindre grad en misfarvning af tænderne som følge af farvestoffer fra den føde, vi indtager – såkaldt fysiologisk misfarvning. Andre mennesker er fra fødslen udstyret med gule tænder, og enkelte har sågar medfødte lidelser. Der kan også ske skader under tanddannelsen, som giver misfarvede tænder. Disse typer af misfarvninger bleges ved en generel tandblegning, der inkluderer alle tænder i det synlige smilefelt.

Vi foretager generel tandblegning ved hjælp af skinner, der er fremstillet specielt til dine tænder. I skinnerne lægges en gel, som gør dine tænder lysere. Afhængigt af hvor meget tænderne skal bleges, kan det være nødvendigt at gentage behandlingen over nogle gange. Hvis du har plastfyldninger i de tænder, der skal bleges, kan det være nødvendigt, at disse fyldninger skal skiftes.

Intern tandblegning

Enkelte tænder, hyppigst fortænderne, skiller sig nogle gange ud ved enten at være blålige eller grålige. Disse tænder er som oftest rodbehandlede eller

har behov for at blive rodbehandlet, da nervevævet inde i tanden er gået til. Farveforandringer skyldes blodrestprodukter, som stammer fra nervevævet. Et traume eller henfald af nerven har forårsaget en indre blødning i nerven. Resultatet bliver dannelse af gråligt, brunligt jernsulfid inde i tanden og en efterfølgende blålig/grålig misfarvning af den enkelte tand. Denne type misfarvning bleges ved en intern tandblegning.

Emaljemikrobrasion

Lokale steder på en fortand kan der forekomme gule, brune eller hvide misfarvninger. Det skyldes, at det misfarvede område er fattigt på mineraler. Lyset brydes dermed anderledes end i den omkringliggende tandemalje. En sådan misfarvning kan fjernes ved en metode kaldet emaljemikrobrasion, hvor det misfarvede område helt eller delvist fjernes, og tandens farve bliver flottere.

Hvor lang tid holder din tandblegning?

Tandblegningens holdbarhed er selvfølgelig afhængig af, om du fortsætter med at ryge cigaretter og drikke kaffe, som du hidtil har gjort. Ændrer du ikke dine vaner, må du regne med, at behandlingen skal gentages med kortere intervaller, end hvis du blot holder op med at ryge og drikke meget kaffe. At få bleget sine tænder er altså ikke en engangsbehandling, hvis du skal opretholde det flotte resultat. Du skal også være indstillet på, at tænderne muligvis ikke kan blive helt så lyse, som du ønsker. Tal med din tandlæge eller tandplejer om, hvad der er muligt for dig.

Kan alle blege deres tænder?

Det er ikke alle tænder, der kan bleges, men langt de fleste kan. Fyldninger og kroner kan ikke bleges, så har du kroner på dine fortænder eller store plastfyldninger, skal du regne med, at disse skal laves om efter blegning. Vi anvender udelukkende de mest veldokumenterede blegemetoder, nøje udvalgt fra den højeste kliniske forskning inden for området. Typisk holder virkningen af en tandblegning 1-4 år.

Er der bivirkninger ved tandblegning?

En blegebehandling medfører et varigt mineraltab fra tænderne svarende til at drikke 2-3 liter sodavand. 80% oplever forbigående isninger i tænder og tandkød under behandlingen og et par dage efter behandlingen. I enkelte tilfælde bliver tænderne følsomme over en længere periode. Følsomhed kan behandles som fluorholdig pasta.

Bestil tid i dag