Menu

Hvad er en tandrensning?

Ved en almindelig tandbørstning fjerner du bakterier, der sidder på tænderne. Det er dog svært at fjerne dem alle, hvilket gør, at bakterierne forkalker og bliver til tandsten. Disse sidder ofte langs tandkødet og virker irriterende og medfører tandkødsbetændelse og i værste fald parodontose.  

Ved en tandrensning fjernes tandstenen, og du vil efterfølgende kunne børste tandkødet sundt igen. 

Tandrensning indgår ofte som en del af det regelmæssige tjek.  Det afhænger af tandsættets sundhedstilstand, hvor ofte der er behov for en tandrensning. Det er meget forskelligt hvor hurtigt, tandsten dannes hos den enkelte person. Er du i tvivl, om du har tandsten, så kontakt Tandlægehuset Køge for en professionel vurdering. 

En tandrensning foregår hos en af vores tandlæger eller tandplejere, som sørger for at fjerne tandsten, misfarvninger og andet, der kan have en sundhedsskadelig effekt på tænder og tandkød.

Hvorfor er det nødvendigt med regelmæssig tandrensning? 

Tandrensninger er nødvendige for at opretholde sunde tænder og en god mundhygiejne. Får du ikke foretaget regelmæssige tandrensninger, risikerer du, at bakterierne på og mellem tænderne hober sig op og omdannes til tandsten. Hvis tandstenen ikke fjernes, kan det over tid udvikle sig til alvorlige tandsygdomme som eksempelvis huller i tænderne, paradentose og tandkødsbetændelse. 

I længden kan det derfor bedre betale sig at møde op til de regelmæssige tandtjek med tandrensning end at udskyde tandlægetiden til, der har udviklet sig mere alvorlige tilstande, der er både dyrere og mere tidskrævende at få rettet op på.    

Hvordan foregår en tandrensning? 

Ved en tandrensning hos Tandlægehuset Køge undersøger vi først dine tænder, dit tandkød og din mundhule. Når vi har vurderet situationen, fjerner

vi bakterier og eventuelle tandsten. Er der behov for det, kan vi også fjerne misfarvninger, der enten er opstået af naturlige årsager, eller som skyldes eksempelvis rygning og farveholdige drikke som rødvin og kaffe. Slutteligt pudser og polerer vi dine tænder, så du er klar til at gå ud i verden med et sundt og flot smil. Tandrensningens varighed afhænger af tændernes tilstand.

Gør det ondt at få renset sine tænder? 

En tandrensning er normalt smertefri, og de fleste nyder følelsen af at træde ud af klinikken med glatte, rene tænder. Oplever du alligevel ubehag under rensningen, kan dette være et tegn på blottede tandhalse, ømt tandkød eller andre tilstande. Du bør derfor altid informere os om eventuelle ubehag i forbindelse med den rutinemæssige tandrensning, så vi kan hjælpe dig. Du kan sagtens blive bedøvet, når du skal have renset sine tænder eller have lavet parodontose behandling.

Hvad koster en tandrensning?

Et jævnligt tjek hos Tandlægehuset Køge kan gøre dine tænder stærkere. Prisen for en tandrensning ligger ofte omkring de 200 kr., men det kan variere efter tændernes tilstand og den nødvendige behandling. Du bør derfor tage kontakt til os for at få en præcis pris.