Dårlig ånde

De fleste af os kender det at vågne op med dårlig ånde, hvor man straks tyer til tandbørsten eller mundskyl, men for nogle er dette ikke nok. Problemet med dårlig ånde rammer omtrent hver femte dansker, så du er ikke alene. Her menes der ikke dårlig morgenånde, som de fleste har, inden de får børstet tænder om morgen, men dårlig ånde på sådan et plan, at det er til gene for den, som døjer med det og andre mennesker omkring en.

Dårlig ånde er en kendt lidelse

De fleste mennesker har ind imellem haft dårlig ånde, men det er et ømtåleligt emne og er belagt med tabuer. Derfor opleves det pinligt, når man oplever fænomenet, hvad enten man selv har det, eller man står overfor en anden med denne gene. Da det er vanskeligt for nogen at tale om, kan det være svært at få gjort noget ved det. Det er vi hos Tandlægehuset Køge opmærksomme på og behandler derfor alle vores patienter professionelt, så de føler sig trygge ved at tale om problemet.

Hvad er årsagen til lugten?

For det meste skyldes dårlig ånde, at der sidder mange belægninger af snavs og bakterier mellem tænderne. Den dårlige ånde forsvinder som regel, når man begynder at børste tænderne rene, men får man ikke børstet og renset sin mund og tænder dagligt, så kan bakterierne hobe sig op og danne ildelugtende svovlforbindelser. Dårlig ånde kan derfor oftest bekæmpes med tandbørstning og tandrensning.

Særligt kan brugen af tandtråd eller mellemrumsbørste, gøre en stor forskel, da de kommer ind i mellem tænderne. Det kan være stærkt motiverende for fortsat brug, hvis man lugter til tandtråden. Årsagen kan også være dybe lommer i forbindelse med paradentose, hvor der også kan gemme sig store bakteriebelægninger. Endelig kan lugten stamme fra maven, hvis man har problemer med mavens lukkemuskel.

Mundskyllemidler skal kun betragtes som et hjælpemiddel, da effekten af brug kun er af mindre omfang, og det kan ikke anbefales at bruge mundskyllemidler i længere perioder. Tandlægehuset Køge anbefaler, at du rådfører dig hos en af vores dygtige tandlæger/tandplejere, inden du anvender mundskyl, fordi det ikke løser årsagen til dårlig ånde. Det fjerner altså ikke plakken på tænderne effektivt, og er derfor blot en korterevarende løsning.

Tandlægehuset Køge vejleder og rådgiver

Børster du tænder regelmæssigt og stadig lugter ud af munden, anbefaler vi Tandlægehuset i Køge, at du taler med en af vores tandlæger/tandplejere, som ikke synes, det er pinligt, da han/hun er vant til at tale om emnet og derfor ser professionelt på problemet. Vi kan finde den egentlige løsning til den dårlige ånde, så du kan få det behandlet og gå herfra med en langvarig løsning fremfor mundskyl og andre midlertidige løsninger.

Kontakt

Tandlægehuset Køge
Bjerggade 7
4600 Køge
56 65 14 04

Sitemap

Sociale medier

Facebook

Aktuelt på klinikken

Tandlægehuset Køge tilbyder tandbehandling i fuld narkose. Fuld narkose er et tilbud til patienter med stor tandlægeangst eller til patienter der har udskudt tandbehandling i mange år.
Læs mere her

hjertestarter

Åbningstider

Mandag kl. 08:00 - 18:00
Tirsdag kl. 07:00 - 16:00
Onsdag kl. 08:00 - 18:00
Torsdag kl. 07:00 - 15:00
Fredag kl. 07:00 - 14:00
Lørdag: Lukket
Søndag: Lukket

Telefon tider

Mandag kl. 08:00 – 17:00
Tirsdag kl. 07:00 – 15:00
Onsdag kl. 08:00 – 17:00
Torsdag kl. 07:00 – 15:00
Fredag kl. 07:00 – 14:00
Lørdag: Lukket
Søndag: Lukket