Proteser

Vi er i tæt samarbejde med Tandprotetikeren på 1. sal i Tandlægehuset, når der skal laves proteser til vores patienter.

Naturtro protese

Naturtro Proteser udføres med naturtro tænder og indfarvning af protesegummer så det ligner normalt tandkød, ligesom tandopstilling kan udføres efter et ønsket foto.

Med alderen forandrer ens tænder sig og det er ikke sikkert, at man kan gå hele vejen igennem livet med de samme tænder. Vores dygtige tandteknikere kan genskabe dine tænder med en tandprotese, der matcher dit udseende og din alder.


Tænder efter dine ønsker

Bærer dine tænder præg af et livslangt slid med tobak, belægninger, plast eller sølvfyldninger, kan tandteknikeren lave dine tænder efter dine ønsker.


Delproteser

Delprotesen erstatter enkelte eller flere tænder. Delprotesen holdes, lige som helprotesen, fast af et naturligt vakuum, men støttes desuden af metalbøjler, der er tilpasset de resterende naturlige tænder.


Unitor

En anden type delprotese, hvor den bærende del af protesen er fremstillet af stål, kaldes en unitor. Denne unitor gør protesen væsentligt mere stabil, blandt andet fordi bøjlerne er støbt efter de naturlige tænder. Denne protesetype anvendes, hvor enkelte eller flere tænder ønskes erstattet.


Protese eller ej?

Vil man ikke være tandløs efter man har fået sine naturlige tænder trukket ud, kan man straks efter en tandudtrækning få indsat en tandprotese. Dette kaldes en immediatprotese – en straksprotese.

Den midlertidige immediatprotese bliver ofte rebaseret indenfor 3 – 6 måneder efter tandudtrækning, hvor gummerne er i forandring. Et ekstra acryllag vil blive lagt på indersiden af protesen, så pasformen igen vil være optimal. Efter 1 år er det eventuelt nødvendigt at skifte protesen, hvorefter der laves en ny, med bedre pasform.


Implantatforankrede proteser – tryklåsproteser

Mistede tænder hos voksne kan i dag erstattes af tandimplantater, og er det nærmeste man kan komme sine egne tænder.

En implantatforankret protese fastholdes af tandimplantater i munden med tryklåse eller skruer.

Tryklåsen fungerer som en kunstig tandrod og sikrer at protesen altid sidder fast når du taler eller spiser.

Fastgøres protesen via tryklåse, som er monteret i sunde tandrødder, på kroner eller via implantater, kaldes protesen ofte dækprotese eller hybridprotese.

En dækprotese kan bl.a. have den fordel, frem for en konventionel helprotese, at den medfører mindre svind af kæbeknogle, da protesens belastning på kæbeknoglen, er mere ”naturlig” end i tandløse områder.

Læs Tandlægehuset Køges anmeldelser

Læs vores anmeldelser på Facebook & Google.

Kontakt

Tandlægehuset Køge
Bjerggade 7
4600 Køge
56 65 14 04

Sitemap

Sociale medier

Facebook

Aktuelt på klinikken

Tandlægehuset Køge tilbyder tandbehandling i fuld narkose. Fuld narkose er et tilbud til patienter med stor tandlægeangst eller til patienter der har udskudt tandbehandling i mange år.
Læs mere her

hjertestarter

Åbningstider

Mandag kl. 08:00 - 18:00
Tirsdag kl. 07:00 - 16:00
Onsdag kl. 08:00 - 18:00
Torsdag kl. 07:00 - 15:00
Fredag kl. 07:00 - 14:00
Lørdag: Lukket
Søndag: Lukket

Telefon tider

Mandag kl. 08:00 – 17:00
Tirsdag kl. 07:00 – 15:00
Onsdag kl. 08:00 – 17:00
Torsdag kl. 07:00 – 15:00
Fredag kl. 07:00 – 14:00
Lørdag: Lukket
Søndag: Lukket